Uutiset

Ajankohtaiset tiedot ja tärpit

-
Artikkelit Blogi

Epäonnistuminen on lahjakkaalle lapselle kuin maailmanloppu

Tässä kirjoituksessa oppimistyylianalyysin (LSA) kehittäjä Barbara Prashnig kertoo, millaisia haasteita lahjakas lapsi käy läpi sekä ennen kaikkea, miten vanhemmat voivat auttaa lastaan näissä haasteissa.

Artikkelit Blogi

Oppimistyylit ja kokeet

Oppimistyylianalyysi (LSA) perustuu tieteelliseen tutkimukseen ja sen tarkoituksena on selvittää oppilaan yksilöllinen ja ainutlaatuinen tyyli oppia. Analyysin tulokset kertovat, millaiset opiskelutavat oppilaalle sopii sekä millainen oppimisympäristö ja -olosuhteet tehostavat hänen oppimistaan. Tässä kirjoituksessa selviää, mitä LS-analyysin kehittäjä Barbara Prashnig ajattelee henkilökohtaisten oppimistyylien tärkeydestä kokeissa menestymisen näkökulmasta.

Artikkelit Blogi

Tiedätkö, miten lapsesi oppivat parhaiten?

"Kaikki lapset ovat innokkaita tutkimaan maailmaa ja oppimaan uutta. Mutta kun he menevät kouluun, heidän oppimisen nälälleen tapahtuu jotain: jotkut lapset menestyvät oppimisessa, useimmista tulee hyviä oppilaita, mutta liian monet näyttävät jäävän jälkeen. Jotkut lapset – useammin pojat kuin tytöt – kehittyvät alisuoriutujiksi, jopa kapinallisiksi, ja pahimmassa tapauksessa koulun keskeyttäjiksi. Haluaisin kuvata tämän ilmiön syitä, mutta mikä tärkeintä, tarjota toimivia ratkaisuja." Näin kirjoittaa Barbara Prashnig, työ- ja oppimistyylianalyysien kehittäjä.