-

Annatko omien ajatustesi estää sinua seuraamasta unelmiasi?

Blogi
0 kommenttia

Tuntuuko sinusta, että olet jumissa elämässäsi? Koetko turhautumisen tunteita, koska et seuraa intohimojasi? Ainoa keino päästä eroon jumiutumisen ja turhautumisen tunteista on alkaa rohkeasti seuraamaan omia unelmia. Helpommin sanottu kuin tehty – vai mitä?

Jos omien unelmien toteuttaminen ja oman täyden potentiaalin mukainen eläminen olisi yksinkertaista, jokainen tekisi niin. Mutta koska maailmassa on paljon turhautumista omaan elämään ja kateellisuutta, omien intohimojen seuraaminen ei näytä olevan ihmisille helppoa.

Ensimmäinen askel kohti omannäköistä elämää on ottaa aikaa itselleen. Kirjoita ylös ne hetket, jolloin olet ollut onnellisimmillasi. Piirrä unelmakartta. Mieti, mitä tekisit, jos voittaisit lotossa? Nämä ja monet muut tehtävät vievät sinua lähemmäs unelmiasi. Lisäksi työtyylianalyysimme (WSA) ja oppimistyylianalyysimme (LSA) ovat todella hyviä työkaluja selvittämään tieteellisin perustein sen, millaiset asiat tuottavat sinulle energiaa elämässäsi. Kun yhdistät analyysin tulokset unelmakarttaasi, kiitorata unelmiisi aukeaa.

Tärkeintä on, ettet enää pakoile intohimojasi täyttämällä päiviäsi “tärkeillä asioilla”, vaan kohtaat unelmasi, vaikka ne näyttäisivätkin mielessäsi mahdottomilta ja jännittäviltä. Jos annat pelon tai epäuskon itseesi hidastaa sinua menemästä kohti unelmiasi, ainoa jarru ovat sinun omat ajatuksesi.

Tarjoamiemme WSA- ja LSA-analyysien kehittäjä Barbara Prashnig (2016) kirjoittaa seuraavalla tavalla:

“Tutkimukset ovat osoittaneet, että 90–95 % siitä, mitä ihminen päivän aikana ajattelee, on samaa kuin edellisenä päivänä. Tämä saattaa tuntua yllättävältä, mutta se on surullinen totuus. Ihmiset ovat jumissa."

Jos siis koet olevasi jumissa, se ei ole epätavallista, sillä ajattelet päivä päivältä samoja asioita. Kun olet tutustunut intohimoihisi, on aika korvata vanhat ajatuskaavasi uusilla, paremmilla ajatusmalleilla: Keskity sisäiseen puheeseesi. Aina kun kuulet negatiivisia ajatuksia päässäsi, kuten “en pysty tähän” tai “en ole tarpeeksi taitava”, huomioi nämä ajatukset. Kysy itseltäsi, vievätkö nämä ajatukset sinua elämässäsi eteenpäin? Mitä jos sanoisitkin itsellesi “minä pystyn tähän” tai “tämä on huikea mahdollisuus oppia lisää”?

Kun olet keskittynyt riittävän pitkään ajatustesi ja sisäisen puheesi kehittämiseen, huomaat, kuinka puhut itsellesi paljon lempeämmin ja kannustavammin. Tällöin toiminta omien unelmien eteen on paljon helpompaa. Kolmas askel kohti omannäköistä elämää onkin toiminta. Kirjoita tai piirrä itsellesi konkreettiset välitavoitteet kohti unelmiesi saavuttamista. Kun sinulla on suunnitelma ja uskallus toteuttaa sitä, elämästäsi vähenevät ne asiat, jotka eivät palvele intohimojasi ja ne asiat lisääntyvät, jotka vievät sinua lähemmäs unelmiasi.

Barbara Prashnigin (2016) sanoin: “Tulosten saavuttaminen riippuu sinusta ja vain sinusta. Riippumatta siitä, minkä tyyppinen oppija olet oppimistyylianalyysin mukaan tai millainen työntekijä olet työtyylianalyysin mukaan, voit asettaa tavoitteita ja sinulla on tarpeeksi kykyjä, tarpeeksi potentiaalia ja tarpeeksi joustavuutta saavuttaaksesi tavoitteesi.”
 


Lähteet

Prashnig, B. 2016. If You Want Above Average Results, It’ll Take Above Average Actions! Viitattu 9.5.2022 https://www.superteacherstrategies.com/if-you-want-above-average-results-itll-take-above-average-actions/