-

Pauli Leinonen

Miten huomata ja tehdä isojakin päätöksiä työelämässä? 

Viimeisen viiden vuoden aikana olen tehnyt kaksi konkreettista päätöstä ja muutosta työuraani, joiden johdosta perustin yrityksen nimeltä TYÖNAIKA OY. Miten kaikki sitten tapahtui ja sain rohkeutta tehdä isojakin päätöksiä tulevaisuuden suunnitelmiini. Isona apuna muutoksissa oli työtyylianalyysi (Working style analysis). 

Reilu viisivuotta sitten Anne teki minulle WSA-työtyylianalyysin (Working style analysis). Raportista tuli selkäesti esille, etten pääse hyödyntämään potentiaaliani silloisessa työssäni projektien vetäjänä. Työskentelin hyvin analyyttisesti, vaikka luontaiset vahvuuteni ovat hyvin kokonaisvaltaiset. Luontaista minulle on kokonaisuuksien hahmottaminen, sitä kautta nopeasti toimeen ja tekemään konkreettisesti, hyödyntäen vahvoja aistejani, yhdessä vertaisteni kanssa.  Tämän johdosta aloin päätoimiseksi kouluttajaksi, jolla tiellä edelleen ollaan. Välissä itsekin kouluttauduin sertifioiduksi WSA työtyylianalyysin käyttäjäksi. Sen avulla ja tiedolla, sekä ymmärryksellä pystyn tuottamaan laadukkaimpia koulutuksia, niin etänä kuin lähitoteutuksena. 

”Paine itsellä alkoi kasvaa ja muutosta tarvittiin, jotta motivaation puute ja jaksaminen ei veisi minua väärään suuntaan. Tuli taas aika tehdä työtyylianalyysi.”

Kului muutama vuosi ja taas tuli tunne, että kaipaisin isompaa muutosta. Olin useita vuosia miettinyt, että perustan oman yrityksen ja alan tuottamaan sen kautta koulutus- ja konsultointipalveluita. Keräsin useasti rohkeutta ja sparrailin asiasta Annen kanssa. Anne ei koskaan painostanut asiassa, vaan antoi asian kypsyä mielessäni.  Paine itsellä alkoi kasvaa ja muutosta tarvittiin, jotta motivaation puute ja jaksaminen ei veisi minua väärään suuntaan. Tuli taas aika tehdä työtyylianalyysi. Millaisia ratkaisuja se antaisi minulle tässä tilanteessa? Analyysin tulos olikin vielä puhuttelevampi kuin osasin odottaa. Analyysin tulos kertoi, että jätin täysin hyödyntämättä biologiset potentiaalini. Toimintani oli suorittamista, ja ristiriitaisen olotilan syy selvisi. Siltä istumalta tein päätöksen, että tämä oli tässä ja niinpä aloin seuraavana viikonloppuna perustaa yritystä nimeltä TYÖNAIKA OY. 

Työllisyyden edistäminen on vielä kahdenkymmenen vuoden jälkeenkin intohimoni. Motivoituneisuus ja tavoitteellisuus eivät ole hiipuneet, päinvastoin. Iso kiitos tästä kuuluu Annelle ja hänen yrityksensä Consultica Oy:n maahantuomalle WSA (Working style analysis) työtyylianalyysille. Haluan olla ja olen edistämässä työllisyyttä ja luomassa työelämää, jossa jokaisella on mahdollisuus voida hyvin ja menestyä. Kun asiat hoidetaan oikein ja hyvin, kaikki osapuolet voittavat.

Pauli Leinonen
CEO/Koulutus- ja työllisyysasiantuntija
TYÖNAIKA OY

[email protected]
Puh. 044 734 5845
https://tyonaika.fi/ 


Muut referenssit

Leea Kantelus

Leea Kantelus

"Työhyvinvointivalmentajana luulin jo tietäväni kaikki omaa hyvinvointiani tukevat tekijät, mutta eihän se niin ollutkaan. Työtyylianalyysin (WSA) myötä aloin ymmärtää miksi reagoin siten, kun reagoin tietyissä tilanteissa."

Näytä case
Laura Ihatsu

Laura Ihatsu

"Työtyylianalyysin (WSA) kautta opin ymmärtämään mitkä ovat omat luonnolliset ja opitut vahvuuteni, ja miten voin hyödyntää niitä työelämässä ja sosiaalisissa suhteissani."

Näytä case