-

”Huono itsetuntoni sai kunnon ravistuksen. Sain kuulla itsestäni vahvuuksia, joita en ollut aiemmin tunnistanut”

Blogi
0 kommenttia

Tammikuussa 2021 Veera Annunen ja Sanna Pantsar osallistuivat järjestämäämme Opiskelijan Flow –koulutukseen epävarmoina ja uupuneina. Kun koulutus oli ohi, heidän itsetuntemuksensa ja -luottamuksensa olivat täysin eri tasolla kuin vuoden alussa. Veera ja Sanna osallistuivat vielä asiantuntijakoulutukseemme, jonka aikana he saivat vankan asiantuntijuuden ja hurjasti lisää rohkeutta. Tässä kirjoituksessa kuulet Veeran ja Sannan kasvutarinan heidän omasta sekä heidän opettajansa näkökulmasta.

”Joskus vain tuntuu siltä, että opiskelija ei ymmärrä täysin omaa potentiaaliaan. Veeran ja Sannan tapauksessa kävi juuri näin. Molemmat olivat hyviä suorittavan työn tekijöitä ja varmasti juuri niitä opiskelijoita, jotka suoriutuvat opinnoistaan hyvin. Ahkeruus, tarkkuus, aktiivisuus, nöyryys ja tunnollisuus olivat molemmissa läsnä. Silti silmien takaa paistoi väsymys, joka heijastui koko olemukseen.

Omaa opettajana toimimisen filosofiaa ohjaa pedagoginen rakkaus. Rakkaus oppimista kohtaan. Jotta rakkaus tulisi näkyväksi, on luotettava. Luotava luottamuksen ilmapiiri, avattava ovia sulkemisen sijaan. Sannan ja Veeran kohdalla halusin avata oven itsetuntemuksen maailmaan. Helpoiten tämä kävi vastuun kautta. Vastuun ottaminen toiminnasta muiden hyväksi on molemmille luontaista. Helppo väylä lähestyä vastuun ottamista myös itsestä. Vastuullisten projektien kautta halusin tarjota heille mahdollisuutta kurkistaa omaan itseensä oppijoina ja ihmisinä. Houkuttelin heidät mukaan WSA-maailmaan.

Se imaisikin heidät mukaansa. Kun oman itsen asiantuntijuus kehittyi WSA-maailman myötä, se loi pohjan täysin uudenlaiselle vastuunottamiselle. Näki selkeästi, kuinka molempien silkalla tahdonvoimalla ja miellyttämisen halulla rakennettu pätevyys kehittyi ja muutti suuntaansa. Myös heidän olemuksensa muuttui. Itsevarmuus, rauha, innostus ja voima pääsi esiin. Kahden vuoden aikana heidän mitään pelkäämätön potentiaalinsa oli valjastettu palvelemaan itseyttä. Se näkyy rohkeutta ottaa vastuu omasta itsestä, oman osaamisen asiantuntijana. Nyt heillä on vakuuttava pohja auttaa myös muita asiantuntijoina ja kehittäjinä. Se, minne asti siivet kantavat jää heidän itsensä käsiin. Minä en epäile, vaan nöyränä ja ilolla heidän tulevaisuuttaan seuraan. Sitä on pedagoginen rakkaus.”

- Tommi Haapakangas, liikunnanohjaajakoulutuksen lehtori, sertifioitu Master-tason WSA- ja TSA-asiantuntija

 

”Tämä matka itsensä kehittämiseksi on ollut elämäni opettavaisin. Henkilökohtaiset WSA- ja LSA-raportit avasivat silmäni ja antoivat monelle asialle elämässäni selityksen. Oli tietyllä tapaa huojentavaa nähdä, että kyllä minullakin on kykyjä, mutten vain vielä osannut hyödyntää niitä. Consultican kouluttajien horjumaton usko ja tuki lisäsivät itseluottamustani ja auttoivat näkemään itsessäni kaiken sen potentiaalin, mikä minulla on.

Vuoden takainen Sanna ei olisi ikinä uskonut olevansa yhtä uskalias ja itsevarma kuin olen nyt. Nykyään uskallan heittäytyä paremmin uusien asioiden vietäväksi, enkä passaa jotain vain pelätäkseni sitä, etten osaa tai ole tarpeeksi kyvykäs. En enää epäile omaa ammattitaitoani, asiantuntijuuttani tai kykyjäni. Uskon itseeni ja siihen, mitä osaan. Ja vaikka en jotain vielä osaisikaan, tiedän, että minulla on käytössäni täysi potentiaali oppiakseni.”

- Sanna Pantsar, liikunnanohjaaja, sertifioitu WSA- ja TSA-asiantuntija

 

”Kun kuulin ensimmäistä kertaa WSA- ja LSA-menetelmistä, en voinut kovin hyvin ja itsetuntoni oli heikko. Kiinnostuin menetelmistä kuitenkin sen verran, että jaksoin osallistua Consultican Opiskelijan Flow –koulutukseen. Kun Consultican toimitusjohtaja Anne Penttinen kertoi WSA-raporttini löydökset, huono itsetuntoni sai kunnon ravistuksen. Sain kuulla itsestäni vahvuuksia, joita en ollut aiemmin tunnistanut. Anne sai minussa aikaan ylpeyden tunnetta itseäni kohtaan. Koulutustapaamisista tuli minulle viikon valopilkku. Pikkuhiljaa aloin ymmärtää, millainen osaaja minussa asustaa, ja aloin taas uskomaan omiin kykyihini.

Aiemmin uudet tilanteet pelottivat minua, mutta nyt WSA:n ansiosta luotan aivojeni nopeaan ongelmanratkaisukykyyn. Tämän matkan aikana itseluottamukseni kasvu on helpottanut stressiäni huomattavasti ja olen oppinut kiinnittämään huomioni positiivisiin asioihin. Kiitollisuuden harjoittelu ja Consultican kouluttajien aito innostus on tehnyt minusta optimistisemman. Nyt WSA- ja TSA-asiantuntijana minun onkin helppo innostua aina uudelleen raporteista ja luoda sama innostus asiakkaille, jonka minäkin sain kokea.”

- Veera Annunen, liikunnanohjaajaopiskelija (AMK), sertifioitu WSA- ja TSA-asiantuntija

 

Julkaisimme aiemmin uutisen opinnäytetyötutkimuksesta, joka on osa Tommi Haapakankaan väitöstyötä. Tutkimuksen taustalla ovat sertifioidut WSA- ja TSA-asiantuntijat Veera Annunen ja Sanna Pantsar. Seuraa uutisointia ja Tommin väitöstyön etenemistä.

Myös sinulla on mahdollisuus elää, opiskella ja työskennellä omaa todellista potentiaaliasi hyödyntäen. Voit myös olla seuraava, joka saa muista piilevän potentiaalin esiin. Seuraava sertifiointikoulutus alkaa 20.1.2022. Pääset tutustumaan koulutukseen tästä!