-

WSA-analyysi on oikopolku hyvän itsetuntemuksen ja omien ydinlahjojen luokse

Blogi
0 kommenttia

Syksyn vieraskynät! Lue, mitä ajatuksia sertifioiduilla WSA & TSA -asiantuntijoilla on Consultica Oy:n järjestämistä koulutuksista, Prashnig Styles -menetelmien hyödyistä ja asiantuntijana toimimisesta. Seuraavana kirjoitusvuorossa on Laura Ihatsu.

Huhtikuussa 2020 sain oman WSA-raporttini käteeni. Tämä hetki oli käänteentekevä kokemus polullani. Tajusin, minkä takia elämäni oli niin usein tuntunut taistelulta ja sain eväät suunnata elämäni sellaiseen suuntaan, jossa oma hyvinvointi, tuottavuus ja tekemisen ilo nousivat ihan toisiin ulottuvuuksiin. Sain konkreettisen ymmärryksen siitä, missä oma flow’n kokemus elää, sekä mitkä ovat todelliset ydinlahjani.  

WSA-raporttini auttoi minua ymmärtämään, miten äärimmäisen tärkeää on tunnistaa omat aistivahvuudet, sillä aistit on se väylä, jonka kautta kokemukset ja informaatio siirtyvät todellisuuteemme. Tiedostin myös oman luontaisen tapani prosessoida informaatiota ja ajatella, mikä on ollut hyvin avartavaa. Lisäksi henkilökohtaisen raporttini ansiosta tiedän, minkälaisia ihmisiä minun kannattaa kerätä ympärilleni parhaan mahdollisen työtuloksen saavuttamiseksi. 

Kouluttauduin WSA-asiantuntijaksi ja tällä hetkellä teen hyvinvointivalmennuksia, joiden keskiössä on auttaa ihmisiä tuntemaan itsensä ja löytämään juuri heille merkityksellinen polku. Tässä WSA-analyysi on suureksi avuksi, sillä se on ikään kuin oikopolku hyvään itsetuntemukseen. Analyysin avulla saa selville omat biologiset vahvuudet, joiden tiedostaminen on avain jaksamiseen, hyvinvointiin sekä merkityksellisyyden tunteeseen.  

Synnymme tänne erilaisten vahvuuksien ja ominaisuuksien kanssa, ja silloin kun pääsemme toimimaan näiden lahjojen kautta, aivomme tuottavat energiaa ja mielihyvää. Tällöin elämä tuntuu innostavalta mahdollisuuksien matkalta. Biologisten vahvuuksien vastainen toiminta taas kuluttaa meitä, jolloin elämä tuntuu raskaalta raatamiselta. Tästä syystä vaakakuppi tulisikin pitää tietoisesti aina positiivisen puolella. Muuten ajaudumme ylikuormitustilaan ja pahimmassa tapauksessa loppuun palamiseen. 
 
Tulemalla tietoisiksi omista vahvuuksistamme, voimme alkaa kehittää myös heikompia osa-alueita itsessämme. Silloin kun kehitämme itseämme vahvuuksiamme hyödyntäen, lisäämme energiaa ja positiivisuutta kehitysprosessiin. Aivot ovat plastinen elementti ja niissä piilee loputon potentiaali, kunhan opimme käyttämään niitä oikein. 

Laura Ihatsu

WSA & TSA -asiantuntija (sertifioitu)
Hyvinvointivalmentaja, Jooga & meditaatio-opettaja