-

Oppimistyylianalyysi avasi Sannan silmät: "En ollutkaan laiska tai huono oppimaan - en vain ollut osannut hyödyntää vahvuuksiani."

Blogi
0 kommenttia

Syksyn vieraskynät! Lue, mitä ajatuksia sertifioiduilla WSA & TSA -asiantuntijoilla on Consultica Oy:n järjestämistä koulutuksista, Prashnig Styles -menetelmien hyödyistä ja asiantuntijana toimimisesta. Tällä kertaa kirjoitusvuorossa on Sanna Pantsar.

Olen Sanna Pantsar, 23-vuotias liikunnanohjaajaopiskelija ja sertifioitu WSA- & TSA-asiantuntija. Matkani emeritusprofessori Barbara Prashnigin kehittämien menetelmien asiantuntijaksi on ollut täynnä innostavia ja yllättäviäkin käänteitä. 

Kaikki alkoi vajaa vuosi sitten, kun sain ensikosketuksen Prashnigin menetelmiin opintojeni kautta. Jo pelkän pintaraapaisun jälkeen olin varma, että haluan tietää lisää ja hyödyntää menetelmiä myös opinnäytetyössäni. Asiat etenivät, ja pian olinkin jo tilanteessa, jossa Consultica Oy:n toimitusjohtaja Anne Penttinen analysoi minulle henkilökohtaista WSA-raporttiani. Työtyylianalyysin (WSA) lisäksi sain mahdollisuuden vastata oppimistyylianalyysiin (LSA), jonka pohjalta sain vastaavasti henkilökohtaisen LSA-raporttini. 

Analyysien tulosten näkeminen oli silmiä avaava kokemus. Tuntui siltä kuin kaikki palaset olisivat loksahdelleet pikkuhiljaa paikoilleen. Mitä pidemmälle keskustelu Annen kanssa eteni, sitä inspiroituneemmaksi ja pystyvämmäksi koin oloni. En ollutkaan laiska tai huono oppimaan – en vain ollut osannut hyödyntää omia luontaisia vahvuuksiani aiemmin. 

Viime kevään aikana sain olla mukana Flow’ta opiskeluun -koulutuksessa, jossa pääsin syventymään enemmän omiin henkilökohtaisiin raportteihini ja oppimaan lisää itsestäni. Uskoni menetelmien hyötyjä ja vaikuttavuutta kohtaan syveni, sillä olen saanut oivaltaa ja kokea ne omakohtaisesti. Ihan viimeistään hyödyt konkretisoituivat minulle viime heinäkuussa, kun vastasin LSA-analyysiin uudelleen. Muutokset ensimmäisen ja toisen LSA-raportin välillä olivat todella huimat. Annen sanat kuuluivat näin “olet päässyt levittämään siipesi”. 

Menetelmien avulla minusta on tullut paljon itsevarmempi ja rohkeampi. Tuntuu, kuin olisin vapautunut minua pidättelevistä kahleista. Olen oppinut päästämään irti analyyttisestä suorittamisesta, ja lisäämään luovuutta toimintaani. En enää aliarvioi itseäni ja murehdi sitä, mitä en osaa. Tiedän omat vahvuuteni ja sen, miten niiden avulla voin vahvistaa heikompia osa-alueitani. Tämä näkyy uusimmassa LSA-raportissani muun muassa aistimieltymysten määrän kasvuna. Nykyään ymmärrän huikean potentiaalini, ja mikä parasta, osaan käyttää sitä! 

Tällä hetkellä hyödynnän asiantuntijuuttani opinnäytetyössäni. On hienoa huomata, että yhä edelleen teen uusia oivalluksia menetelmistä ja niiden vaikutuksista. Toivon, että tulevaisuudessa saan auttaa ihmisiä löytämään heidän oman piilevän potentiaalinsa ja levittämään heidän siipensä, kuten minäkin sain levittää omani. 

Sanna Pantsar

WSA & TSA -asiantuntija (sertifioitu)
Liikunnanohjaajaopiskelija