-

Opiskelijoiden aivojen kapasiteetti kasvoi Valkea Week -intensiivijakson aikana 25 %

0 kommenttia

Tommi Haapakangas luotsasi opiskelijansa kokemaan Valkea Week -intensiivijakson välittömät vaikutukset. Tulokset opiskelijoiden hyvinvoinnin ja aivokapasiteetin kannalta olivat huimat ja ne tulevat kantamaan läpi elämän!

–WSA-maailma on ollut puuttuva palanen työhöni ja voin elää kuten opetan. Näin kertoo Tommi Haapakangas, WSA & TSA -asiantuntija (Master), Liikunnan ja vapaa-ajan koulutuksen lehtori Lapin ammattikorkeakoulusta.

Haapakangas on työkykyä tukevaa pedagogiikkaa käsittelevässä väitöskirjatyössään havainnut, että luontoympäristöllä voidaan vaikuttaa positiivisesti opiskelijoiden tiedonkäsittelykyvykkyyteen.

–Vein opiskelijani viikoksi Valkeaan, jossa luontainen aistiympäristökokemus voitiin yhdistää sujuvasti työkykyä tukeviin pedagogisiin menetelmiin, jolloin opiskelijoiden aivojen kokonaisvaltaiset mieltymykset lisääntyivät jopa 25 prosenttia. Tämä tarkoittaa lisääntynyttä kykyä käsitellä tietoa ja sillä on suora yhteys hyvinvoinnin kokemukseen, Haapakangas kertoo.

Luontoympäristö mahdollistaa läsnäolon, tehostaa oppimista ja tarjoaa mainiot olosuhteet uusien, yksilöllisten ja luontaisiin vahvuuksiin perustuvien työtapojen omaksumiseen heti lukuvuoden alkaessa.

–Luonto on hyvä opiskeluympäristö, sillä se tarjoaa selkeän, ennustettavissa olevan ja turvallisen aistiympäristön sekä hyvät olosuhteet opiskelijoiden ryhmäytymiselle ja haastavienkin tehtävien tekemiselle, Haapakangas sanoo.


Tietoinen aistiaivojumppa Valkea Logdessa tuo
välittömiä vaikutuksia, Haapakangas pohtii.
Kuva: Markus Torvinen

Tommi Haapakangas

Liikunnan ja vapaa-ajan koulutuksen lehtori, Lapin AMK
Sertifioitu WSA & TSA -asiantuntija (Master)


Artikkeli: Content House
Artikkelin teksti: Tuomas I. Lehtonen

Lue koko artikkeli täältä

Tutustu Valkea Week -intensiivijaksoomme ja varaa paikkasi täältä!