-

Koulutus täynnä elämyksiä

0 kommenttia

Kerroimme viime viikolla sertifiointikoulutuksestamme, joka sai hurjan määrän palautetta osallistujilta. Tässä kirjoituksessa paljastamme palautteita, joita saimme koulutuksemme elämyksellisyyteen liittyen ja kerromme, miksi elämykset ovat meille tärkeä osa lähikoulutuksiamme.

Kahden päivän intensiivisen lähikoulutusjakson jälkeen kysyimme osallistujilta, mistä he pitivät erityisesti. Palautteista esille nousi selkeästi se, että ammattilaiset Lapin AMK:sta ja muualta Suomesta nauttivat koulutuksemme tuottamista elämyksistä. Koulutuksen kokonaisuus on meille tärkeää: Tieto, tunne, ympäristö, olosuhteet, ruoka, asenteet - nämä kaikki vaikuttavat oppimiseen ja ovat siten olennaisia asioita koulutuksen onnistumisessa.

Kysyimme, mistä osallistujat pitivät erityisesti koulutuksestamme ja käyttämistämme menetelmistä. Tällaisia vastauksia saimme:

“Jännästä aloituksesta ilman ohjeistajaa. Avasi silmät heti oppimiselle.”
“Alkutehtävät olivat hauskan erilaisia ja yllättäviä + kaikki esimerkit.”

Edelliset suorat lainaukset puhuvat sen puolesta, että seikkailullinen aloitus lähipäivillä oli onnistunut! Saimme herätettyä jännityksen, hauskuuden ja yllätyksen tunteita. Tasapainoksi uudelle ja jännittävälle aloitukselle pyrimme luomaan rennon ilmapiirin ja saimmekin palautetta, että koulutuksemme oli rento. Erilaisten tunteiden aikaansaaminen osallistujissa on äärimmäisen tärkeää - ilman tunnetta ei tapahdu oppimista. Tunteiden herättämisessä elämykset toimivat eräänlaisena “boostina”. Elämykset tuottavat siis tunteita ja tunteet taas mahdollistaa oppimisen.

Kysyimme osallistujilta myös mitä he pitivät koulutuspaikastamme ja sen järjestelyistä. 11 osallistujasta yhdeksän arvosteli koulutuspaikkamme ja sen järjestelyt erittäin hyväksi ja loput kaksi hyväksi asteikolla erittäin hyvä / hyvä / tyydyttävä / huono.

Osalle parasta Pellon koulutuspaikassamme, Kiihdytetyn oppimisen arktisessa elämyskeskuksessa, Valkea Arctic Lodgessa, oli ympäristö: Maisema ja luonnon rauha tuotiin esiin parhaina tekijöinä. Osalle paikassa ja sen järjestelyissä parasta oli itse paikka ja sen ruoka:

“Mahtava paikka ja hyvä ruoka”.
“Ruokaa oli riittävästi ja oli hyvää.”

Meistä oli hienoa kuulla, kuinka onnistuimme myös yllättämään osallistujamme: “yllätyin positiivisesti koulutuksesta!”, kommentoi eräs osallistuja palautteessaan.

Lopuksi pyysimme palautteissa terveisiä meille. Saimme kiitoksia ja sydämiä. Seuraava saamamme terveinen kiteyttää hienosti tämän kirjoituksen:

“Kiitos elämyskoulutuksesta, uutta ja innostavaa!!” Kouluksemme oli siis todellakin elämyksellinen.


Etkö ehtinyt mukaan kokemaan koulutuksemme elämyksiä yhdessä Lapin AMK:n ja muiden koulumaailman ammattilaisten kanssa? Ei hätää, seuraava WSA & TSA -sertifiointikoulutuksemme korkeakouluopetuksen suunnannäyttäjille alkaa syksyllä! Lue koulutuksesta lisää täältä.