-

"Hienoa saada olla ihmisen kokoinen ihminen ja todellakin ymmärtää, että erilaisuudessa on voimaa!" - Hanna Härkönen

0 kommenttia

Lue, miten Hanna Härkönen saa hyvän draivin päälle ja mitä työskentelytyylianalyysi (Working Style AnalysisTM, WSA) hänelle antaa.

Kyselylomakkeen täyttäminen oli jo itsessään hyvin valaiseva kokemus; onko asia todella näin, vai olenko vain tehnyt niin, koska koen, että niin ”pitää tehdä”? Huomasin pohtivani useamman kysymyksen kohdalla vastaavaa ja toisten kysymysten kohdalla vastaukset olivat todella selkeät.

Tulosten läpikäyminen Annen kanssa valaisi entisestään ja Annella onkin upea taito tarttua oleelliseen ja kertoa siihen vielä hyviä vinkkejä, miten esimerkiksi vahvistaa sitä omaa biologista tarvetta oppia. Siinä tulee sellainen olo, että hartiat voi vihdoinkin laskea ja arvostaa sitä, mikä on itselleen toimivaa. Miksi edes yrittää sellaista, mikä ei itselleen toimi?

Tapaamisen jälkeen oli sellainen olo, että on aina kyllä tuntenut, miten itse oppii parhaiten, mutta on ajatellut sen olevan väärin, on ajatellut olevan tyhmä ja erilainen. Monet asiat, mitkä on itselleen helppoja on näyttänyt olevan toisille vaikeita ja on vain ajatellut, että ehkä en olekaan ymmärtänyt asian ydintä ”oikein”.

Sain tästä aimoannoksen vahvistusta siihen omaan tapaan toimia ja lähteä vieläkin rohkeammin vahvistamaan sitä. Johtajana olen ajatellut, että minun tulee toimia tietyllä tavalla, mutta en vain kerrassaan kykene hahmottamaan asioita niin. Aina kun pakotan, huomaan työtehoni heikentyvän ja kykyni kohdata työntekijöitä muuttuvan huonommaksi.

Toimiessa itselleni autenttisemmalla tavalla, vaikuttaa se myös siihen, miten työntekijät kokevat tulleensa kohdatuksi ja saan hyvän draivin päälle hoitaa hommia. Tällähän on myös suora vaikutus työpaikan kulttuuriin ja siihen, kun johtajana sallin itseni toimia tavallani, teen sillä tilaa myös muulle henkilökunnalle toimia tavallansa – tietenkin yhteiset raamit ja säännöt pysyen mukana.

Mahtava kokemus, on hienoa saada olla ihmisen kokoinen ihminen ja todellakin ymmärtää, että erilaisuudessa on voimaa!

Hanna Härkönen

Toimitusjohtaja Movement Jalasjärvi / Pole&Movement