-

Miten saat viestisi perille palaverissa?

0 kommenttia

Tämä on jatkoa edelliseen “Mitä jäi palaverista käteen” -blogipostaukselle. Jotta palaveriin käytetty aika olisi hyödyllistä, pitäisi palavereista jäädä käteen muutakin kuin rikkinäinen kuulakärkikynä.

Kuten viimeisestä blogipostauksesta kävi ilmi, kaikki eivät sisäistä tietoa kuuntelemalla ja lukemalla. Alla esimerkki henkilöstä, jolle kuunteleminen ja lukeminen ovat tehottomin tapa omaksua uutta tietoa.

Punaiset viivat raportissa edustavat epämieluisia asioita, jotka vaativat energiaa ja ponnistelua. Jos esimerkin henkilön pitäisi sisäistää asia pelkästään kuuntelemalla ja lukemalla, se on haastavaa ja alkaa nopeasti turhauttamaan. Kyseiselle henkilöille on ajanhukkaa tarjota pinkka valkoista paperia ja mustaa tekstiä tai selittää asiaa pelkästään suullisesti. 

Esimerkissä henkilön vahvoja aisteja ovat sinisellä merkityt eli käyttämällä niitä hän innostuu ja on parhaimmillaan. Innostuessaan hän hyödyntää työssään myös intuitiota päätöksen teon tukena. Hän on hyvin aikaansaava, kunhan ymmärtää mistä on kyse ja pääsee tekemään!

Miten voit huomioida asiat palaverissa:

Keskustelkaa uudesta asiasta yhdessä tai pienryhmissä. Kysy kysymyksiä, sillä henkilö prosessoi tietoa puhuessaan.

Käytä visuaalisia apuvälineitä, kuten kaavioita, kuvia, karttoja ja videoita. Jos käsitellään käytännön taitoja tai prosesseja, näytä mallia.

Kannusta osallistujia liikkumaan tai tekemään jotakin fyysistä ja konkreettista palaverin aikana. Voit esimerkiksi järjestää lyhyen taukojumpan tai käyttää osallistavia työskentelytapoja, joissa osallistujat voivat liikkua. Kävelypalaveri on yksi parhaista!

Tuo palaveriin kokemuksellisuutta. Käytä kuvailevia tarinoita, esimerkkejä ja todellisia tilanteita.

Haluatko oppia ymmärtämään, miten juuri sinun tiimisi sisäistää tietoa helpoiten ja nopeiten? Seuraava koulutuksemme alkaa 28.8.2023 - vielä ehdit mukaan!


Lue myös: Ihmiset lähestyvät työtehtäviä eri tavoin - tunnetko sinä työntekijöidesi lähestymistavan?