-

Mitä jäi palaverista käteen?

0 kommenttia

Nykyään kokouskutsun saa lähetettyä parilla klikkauksella ja kalenterit saattavat täyttyä ihan huomaamatta palavereista. Mutta ovatko ne aina hyödyllisiä ja tehokkaita? Pystytkö samaistumaan seuraavan kappaleen tilanteeseen?

Palaveri venyy ja kuulakärkikynästäsi räpsähti juuri jousi pihalle. Kännykästä olet tarkistanut jo aivan riittävän monesti, onko kukaan kaivannut sinua. Jotain pitäisi jo syödä. Olet yrittänyt parhaasi mukaan keskittyä toimintasuunnitelmaan ja budjettiin mutta tunnet keskittymiskykysi olevan lopussa. Pinkka valkoista paperia ja mustaa tekstiä ei onnistu houkuttelemaan sinua paneutumaan lukuihin paremmin kun ulkonakin näyttäisi olevan varsin miellyttävän näköinen lenkkikeli - voisi pyytää vaikka naapurin lenkille mukaan. Vaikka kyllähän täällä sisätilassa on kirkasta, niin että silmiä särkee. Kasvoton etäyhteys poikki ja palaveri pakettiin. Jäikö tästä jotain mieleenkin?

Työkaverisi sen sijaan jatkaa palaverin sisällöstä juttelua kanssasi jatkaessanne matkaa kohti ruokalaa. Ihmettelet, miten ihmeessä hän voi muistaa juuri läpi käytyjä yksityiskohtia. Hän istui hievahtamatta ja näytti kuuntelevan aktiivisesti. Hän muistaa lukuja, yksityiskohtia ja tarkkoja sitaatteja etäyhteydellä tavatun analyytikon katsauksesta. Koet huonommuutta, epäonnistumista ja mietit oletko lainkaan oikeassa työpaikassa. Vaikka periaatteessa kaiken pitäisi olla kunnossa – mukavat työkaverit ja kaikki. Mitä juuri tapahtui?


Henkilö, jolle kuunteleminen on mieltymys, sisäistää ja muistaa helposti palaverien asiat verrattuna henkilöön, jolle kuunteleminen on joustava tai epämieluisa tapa sisäistää uutta ja vaikeaa tietoa.

Jokaisella meillä on täysin yksilöllinen yhdistelmä mieltymyksiä aistien käytön, ympäristön, sosiaalisuuden ja opittujen työskentelytapojen suhteen. Itävallasta lähtöisin olevan professori (emerita) Barbara Prashnigin luoma työtyylianalyysi eli WSA-analyysi kartoittaa ihmisen biologiset taipumukset ja opitut toimintatavat 53 elementin suhteen. Nämä kaikki 53 elementtiä vaikuttavat tapaamme työskennellä, keskittyä ja vastaanottaa tietoa. WSA kyselyn vastauksista voi muodostua tuhansia erilaisia yhdistelmiä ja kyselyn tuotoksena muodostuukin ainutlaatuinen raportti henkilön työskentelytyylistä.

Se, mikä sopii yhdelle, ei läheskään aina sovi kaikille. Niin sanottua ”one size fits all” -ratkaisua ei siis ole olemassakaan. Yksilön työskentelytapaa kartoittavan WSA-analyysin lisäksi TSA – Training Style Analysis eli koulutustyylianalyysi auttaa kouluttamisen ja johtamisen näkökulmasta pääsemään hyvin lähelle parasta mahdollista. Se kartoittaa, kuinka hyvin esihenkilö tai kouluttaja saavuttaa oman kohderyhmänsä sekä mitkä ovat hänen vahvuutensa ja kehityskohteensa kohtaamistilanteissa. Näin on mahdollista kehittää koulutustyyliä sellaiseksi, etteivät tilanteet eskaloidu esimerkiksi siihen, että palavereista ei jää työntekijälle mitään käteen.

Yksilötasolla analyysin avulla löydämme arkeemme tapoja ja välineitä, joilla voimme itse vaikuttaa meihin voimakkaimmin negatiivisesti vaikuttaviin tekijöihin niin, että työskentelymme kaikesta huolimatta tehostuu, helpottuu ja saamme siitä lisää energiaa. Toisin kuin alun esimerkissä, meille haastavat tilanteet eivät saa meitä turhautumaan, väsymään eikä keskittymisemme herpaannu.

WSA-analyysin pohjalta optimoidun toiminnan myötä tunnemme onnistumista ja työn imu lisääntyy – motivoidumme vahvemmin, uskallamme ottaa haastavampia tehtäviä työn alle ja koemme osaamisemme vahvistuvan. Omia vahvuuksiamme hyödyntämällä löydämme itsestämme aivan uusia ominaisuuksia, joita emme uskoneet ennen olevan olemassakaan. Ja palavereistakin jää käteen muutakin kuin rikkinäinen kuulakärkikynä.

Haluatko sinä lähteä tutkimusmatkalle oman piilevän potentiaalisi lähteille? Kysy lisätietoja ja tilaa itsellesi WSA-analyysi (kysely, henkilökohtainen WSA-tulosraportti ja tulosten läpikäynti) ottamalla meihin yhteyttä. Saat selvyyden mikä saa mielenkiintosi pysymään yllä ja kuinka saat lisää virtaa arkeesi vahvuuksiasi hyödyntämällä. Löydät myös kehittämisen kohteesi ja ymmärryksesi itsestäsi lisääntyy. 

WSA- & TSA -analyysien asiantuntijoita kouluttaa Suomessa yksinoikeudella Consultica Oy. Tutustu sertifiointikoulutuksiimme täältä.