-

Lue Anitan blogiteksti: tiedosta omat vahvuutesi ja hyödynnä uinuva potentiaalisi

0 kommenttia

Positive Psychology Practitioner Anita Löftberg kirjoittaa blogitekstissään ajatuksia vahvuuksista ja WSA työtyylianalyysin roolista vahvuuksien löytämisessä

Supervoimana vahvuudet

Vahvuuksista puhutaan nyt paljon ja se on hyvä! Uskon, että löytämällä ja valjastamalla jokaisen ainutlaatuiset omat vahvuudet käyttöön, voimme saada meissä uinuvan potentiaalin käyttöön! Jokainen voi olla oman elämänsä supersankari.

Vahvuuksia ja niiden tulkintoja on varmaan yhtä monta kuin on ihmisiä ja näitä voidaan etsiä monin eri keinoin. WSA -analyysin avulla pystymme havainnoimaan ja hyödyntämään biologisia vahvuuksiamme.

WSA -analyysi

WSA, eli Working Style Analysis, -työtyylianalyysin avulla voimme tarkastella yksilön tai ryhmän vahvuuksia. WSA:n avulla löydämme biologiset vahvuutemme, eli ne tekijät, jotka ovat meillä, kun synnymme sekä pääsemme tarkastelemaan opittuja tekijöitä, eli sitä, miten olemme oppineet käyttäytymään ja toimimaan maailmassa.

WSA, eli Working Style Analysis, mihin kaikkeen se antaa vastauksen?

Näitä ovat muun muassa

  • Miten aivomme käsittelevät tietoa ja toimiiko aivokurkiainen, jolloin voimme käyttää molempia aivopuoliskoja yhtä aikaa? Olemmeko luontaisesti enemmän kokonaisvaltaisia vai analyyttisiä?
  • Vasemman ja oikean aivolohkon työnjako. Olemmeko enemmän kokonaisvaltaisia vai analyyttisiä?
  • Harkitsenko enemmän vai toiminko spontaanimmin? Mitkä aistini ovat vahvimmat? Miten opin juuri minulle parhaimmalla tavalla? Koulutettu asiantuntija näkee analyysista myös sen, onko joku nopea oppimaan?
  • Haluanko kuunnella musiikkia työskennellessäni vai tarvitsenko täyden hiljaisuuden? Haluanko liikkua, kun työskentelen?

Tulemalla tietoiseksi näistä biologisista tekijöistä, voimme löytää maailman, joka kuormittaa meitä vähemmän.

Mitä enemmän teemme vastoin biologisia tekijöitämme, sen enemmän ”kärsimme”. Tekeminen todella kuluttaa meitä. Mitä jos voisimme muutamassa tunnissa selvittää Sinun tekijäsi ja yhdessä sopia toimintasuunnitelman, jonka avulla työn kuormittavuus laskee?

Omat kokemukseni WSA -analyysista

Olen päässyt tutustumaan WSA-analyysin ihmeelliseen maailmaan jo vuodesta 2016 lähtien ja hämmästellyt sen antamaa tietoa. Olikin mieletöntä, että pääsin itse kouluttautumaan WSA sekä TSA (Teaching Style Analysis) -analyysin asiantuntijaksi Anne Penttisen johdolla. Pääset lukemaan koulutuksesta lisää tästä.

Opiskelu antoi minulle mielettömän määrän tietoa niin itse työkalusta kuin meidän kaikkien toiminnasta. Ihmisten erilaisten toimintatapojen ja ajattelutyylien ymmärtäminen on antanut minulle avaimet niin parempaan itsetuntemukseen kuin muiden valmentamiseen.

Odotan innolla, että pääsen valmentamaan ja auttamaan ihmisiä tämän huikean työkalun avulla. Edes taivas ei ole rajana, kun päästään tarkastelemaan henkilön biologisia vahvuuksia, kehittämään niitä ja valjastamaan niiden antama suunnaton potentiaali käyttöön.

Tieto avaa tien johonkin suurempaan eikä yhtään vähäisin niistä ole se, että miten muiden kanssa kannattaa kommunikoida.

Jos minulta kysyttäisiin, niin tekisin WSA -analyysin kaikille yhteistyökumppaneille ja kanssaeläjille.

Päätän tekstin upean mentorini Anne Penttisen sanoihin: ”Työn määrä ei kuormita, vaan tapa, jolla sitä tehdään.”

Voimaannuttavin terveisin,

Anita Löfberg

Positive Psychology Practitioner

Lue koko alkuperäinen blogiteksti täältä.