-

Pätevöidy työhyvinvointioppaaksi (6 kk)

Orientaatiotapaaminen Zoomissa 17.01.2023. 3 x 2 pv koulutusjaksoa, joista kaksi etänä (21.-22.01. & 18.-19.02.2023) ja kolmas Kiihdytetyn oppimisen arktisessa elämyskeskuksessa 15.-16.04.2023.
Tapahtumapaikka Zoom ja Consultica Arctic Academy
Osoite Rovaniementie 56, 95700, Pello Finland
Katso kartalla Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Vaikutukset ovat välittömiä, väistämättömiä ja tieteellisesti todennettuja. Koulutuksesta saat avaimet ihmisten hyvinvoinnin, tuottavuuden ja motivaation lisäämiseen. 

Koulutus on kaksiosainen. Ensimmäinen osa keskittyy WSA- ja TSA-menetelmiin ja toinen osa on työhyvinvoinnin Master-jakso. Tämän jälkeen valmistut työhyvinvointioppaaksi ja saat kansainvälisen WSA & TSA -sertifikaatin. Saat tieteellisten työskentely- ja koulutustyylianalyysien (Working Style AnalysisTM ja Teaching Style AnalysisTM) hankintaoikeuden ja opit käyttämään niitä.

Kenelle?

Henkilöille, jotka edistävät organisaatiossa työhyvinvointia oman työnsä ohessa tai itsenäisinä yrittäjinä. Koulutus soveltuu erinomaisesti mm. HR-asiantuntijoille, työsuojelusta vastaaville henkilöille, opinto-ohjaajille, kuraattoreille ja opettajille.

Koulutuksen hyödyt

Koulutuksessa opit analysoimaan WSA-analyysiä, jonka avulla voit selvittää, milloin kukin ihminen on tehokkaimmillaan, miten hän oppii nopeiten, milloin hän voi hyvin ja mikä häntä kuormittaa. WSA on kuin kartta ihmisen parhaaseen versioon itsestään, sillä se tuo esille 53 suorituskykyindikaattoria. Valmistuttuasi työhyvinvointioppaaksi osaat opastaa ihmisiä työskentelemään ja elämään oman "kartan" osoittamien suuntaviivojen mukaisesti. Sinun avullasi ihminen oppii tuntemaan omat biologiset vahvuudet ja piilevän potentiaalin ja ottamaan ne käyttöön. Mitä enemmän ihminen osaa hyödyntää omia biologisia vahvuuksia erilaisissa tilanteissa, sitä paremmin hän voi ja sitä tehokkaampi hän on.

"WSA:n avulla on päästy nopeasti kiinni työkyvyn haasteisiin ja toisaalta myös voimaannuttaviin asioihin. Pienillä työolosuhteisiin tehtävillä muutoksilla on pystytty paremmin tukemaan työntekijöiden työhyvinvointia", kertoo sertifioitu WSA & TSA -asiantuntija ja Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla työskentelevä HR-asiantuntija Päivi Juslin.

"WSA-analyysi antaa tekijälleen käyttöohjeet siitä, miten oman hyvinvoinnin ja jaksamisen voi saattaa optimaaliselle tasolle. Tällä työkalulla on voima nostattaa työyhteisön hyvinvointia hyvinkin monipuolisella tavalla", kirjoittaa sertifioitu WSA & TSA -asiantuntija ja hyvinvointivalmentaja Laura Ihatsu. Lue Lauran kirjoitus kokonaan tästä.

"On ollut hieno matka huomata isoja muutoksia siinä, miten opiskelijoita tai valmennettavia voi tukea heidän omalla tiellään kohti heidän unelmiaan", kirjoittaa sertifioitu WSA & TSA -asiantuntija ja liikunnan ja vapaa-ajan koulutuksen lehtori Tommi Haapakangas. Lue Tommin kirjoitus kokonaan tästä.

Koulutuksen päätyttyä

Valmistuttuasi koulutuksesta voit toimia yksilöllisten työskentelytyylien ja opetustyylien asiantuntijana sekä hyvinvointioppaana työpaikallasi tai itsenäisenä yrittäjänä. Analyysien avulla saat aikaan välittömiä muutoksia, ja yleensä tarvittavat muutokset eivät maksa juuri mitään. 

 • Osaat käyttää WSA-analyysiä yksilöllisesti eri henkilöiden kanssa
 • Pystyt tavoittamaan suurenkin ryhmän tehokkaasti WSA-ryhmäraportin avulla
 • Ymmärrät ja hallitset mekanismin, jonka avulla biologista potentiaalia voidaan käyttää joko voimaantumiseen ja energisoimiseen tai rentoutumiseen
 • Ymmärtävät ihmisten erilaisuuden niin ammatillisissa kuin henkilökohtaisissa tilanteissa
 • Tunnistavat oman henkilökohtaisen työskentely-, ongelmaratkaisu- ja oppimistyylinsä sekä aistimoottorien merkityksen
 • Erottavat biologiset ja opitut tyylit sekä opitut käyttäytymis- ja toimintamallit
 • Ymmärtävät, kuinka kukakin ottaa tietoa mieluiten vastaan, miten he ajattelevat sekä miten he keskittyvät ja suoriutuvat parhaiten päivittäisessä työssä ja erilaisissa elämäntilanteissa
 • Osaavat analysoida henkilökohtaisia työ-ja koulutustyyliprofiileja sekä ryhmäprofiileja kokonaisuutena
 • Tunnistavat työ-ja oppimistyylien yhteensopivuudet ja yhteensopimattomuudet
 • Ymmärtävät stressin, uupumuksen, konfliktien ja heikon suorituskyvyn syyt työpaikalla
 • Tunnistavat WSA-raportista helposti, onko ihminen stressaantunut
 • Osaavat luoda stressivapaan työympäristön ja -ilmapiirin WSA-raportin pohjalta
 • Osaavat luoda monipuolisesti toimintasuunnitelmia, joilla voidaan lisätä omaa ja muiden hyvinvointia
 • Ymmärtävät, mitä piilevä potentiaali tarkoittaa ja miten se saadaan esiin
 • Menestyvät paremmin johtamisessa, valmentamisessa ja mentoroinnissa, liiketoimintatilanteissa, työ- ja oppimistilanteissa, työ- ja oppimisympäristöissä sekä omassa liiketoiminnassa
 • Käyttävät työ-, koulutus- ja oppimistyylimenetelmiä sekä ryhmäanalyysejä
 • Luovat koulutusohjelmia ja menetelmiä vastaamaan erilaisten ryhmien tarpeita
 • Käyttävät monimuotoisuuskonseptia omassa yksityiselämässä, henkilökohtaisessa työssä ja oppimistilanteissa tai omassa liiketoiminnassa
 • Valmistuvat kansainvälisesti sertifioiduiksi työ-ja koulutustyylimenetelmien käyttäjiksi ja hyvinvointioppaaksi (Master)
 • Saavat hankkia työ-, koulutus- ja oppimistyylianalyysejä - 10 eri kielellä, 13 erilaista analyysiä ja lisämateriaalia Consultica Oy:ltä sopimushinnoin käyttäessäsi menetelmiä Suomessa ja muissa Euroopan maissa.
Koulutuksen aikana keskitymme kolmeen instrumenttiin, työvälineeseen, joiden sertifioiduksi käyttäjäksi valmistut
 • WSA työntekijän analyysi (Employee) - työtyylianalyysi
 • WSA ryhmäanalyysi
 • TSA opettajan/kouluttajan analyysi

Tiedoksesi, että tarjolla ovat myös instrumentit seuraaviin tarpeisiin

 • WSA johtajan analyysi (Corp.)
 • TSA valmentajan/kouluttajan analyysi

Analyysit perustuvat emeritusprofessori Barbara Prashnigin menetelmiin. Niissä on kyse aivojen luontaisesta hallitsevuudesta, oppimisen kannalta merkittävistä aisteista sekä potentiaalista toimia erilaisissa toimintaympäristöissä ja vuorovaikutustilanteissa. Harjoitusten tavoitteena on tunnistaa menetelmien hyödyt ja erot eri ikä- ja kohderymille sekä erilaisissa tehtävissä toimiville. Yksilö- ja ryhmäanalyyseistä on saatavilla kymmenen kieliversiota.

Kouluttajat

Pääkouluttajana toimii menetelmien akkreditoitu asiantuntija ja Master Coach Anne Penttinen sekä sertifioidut WSA & TSA -asiantuntijat Tiia Ahola ja Veera Annunen.

Aikataulu 17.01. - 16.07.2023

Koulutus on lyhytkoulutus, joka kestää harjoitteluineen kuusi kuukautta. Hybridikoulutus sisältää etäopiskelua ja kaksi kahden päivän koulutusjaksoa täysihoidolla Consultica Arctic Academyssä, joihin voit osallistua myös etänä. Valitse itsellesi sopivin toteutus! Lisäksi koulutukseen kuuluu kaksi syventävää koulutuspäivää sekä harjoittelu. Hybriditoteutuksessa saapuminen Consultica Arctic Academyyn, Pelloon, tapahtuu helposti esimerkiksi yöjunalla.

 

Orientaatio

Zoom

1.-2. koulutuspäivät

Zoom

3.-4. koulutuspäivät

Zoom

5.-6. koulutuspäivät

Consultica Arctic Academy 

17.01.2023 21.-22.01.2023 18.-19.2.2023 15.-16.04.2023
Koulutuksen sisältö

Koulutuksen molemmat osuudet koostuu lähi- ja/tai etätapaamisista sekä itsenäisestä opiskelusta ja harjoittelusta. Yhteisissä tapaamisissa pääset oppimaan kokeneilta kouluttajiltamme ja harjoittelemaan yhdessä muiden osallistujien kanssa. Oppimisen tukena sinulla on kattava verkkoalusta, joka on käytettävissäsi vielä 3 kk koulutuksen jälkeen. Verkkoalustalta voit ladata itsellesi menetelmien analysointikäsikirjan ja Master-käsikirjat, jotka jäävät käyttöösi. Lisäksi tarjoamme sinulle harjoittelua varten

 • 5 kpl työtyylianalyysejä (WSA) 
 • Opetustyyli-, valmennus- tai koulutustyylianalyysin (TSA)
Kokonaiskuva koulutuksen etenemisestä 

Step 1. Täytä ilmoittautumislomake ja otamme sinuun yhteyttä

Step 2. Vastaat työskentelytyylianalyysiin (Working Style AnalysisTM) verkossa 45 min

Step 3. Yhteinen orientaatiotapaaminen etänä 17.01.2023

Step 4. Pääsy verkkokoulutusalustallemme, mistä löydät kaikki materiaalit

Step 5. Ensimmäiset koulutuspäivät Zoomissa 21.-22.01.2023

Step 6. Itsenäistä opiskelua ja harjoittelua sekä yhteisiä verkkotapaamisia

Step 7. Toiset koulutuspäivät Zoomissa 18.-19.2.2023

Step 8. Itsenäistä opiskelua ja harjoittelua

Step 9. Lähipäivät 15.-16.04.2023

Step 10. Harjoittelu ja auditointitehtävä

Step 11. Koulutuksesta valmistuminen, sertifiointi
 

Hinta 

Hinta tarkentuu myöhemmin
 

Consultica Oy on Suomessa ainoa WSA & TSA -asiantuntijoiden kouluttaja! Tartu tilaisuuteen ja ilmoittaudu mukaan! Tule kokemaan koulutuksemme ja lapin lumo! 
 


Lisätietoja

Anne Penttinen
+358 44 906 4444
[email protected]


Lue lisää WSA & TSA -sertifointikoulutuksesta täältä.

Hae mukaan WSA & TSA -sertifiointikoulutukseen täältä.